Typická česká jídla, která musíte ochutnat
O českém jídle se rozhodně nedá říci, že by šlo o dietní kuchyni. Česká tradiční kuchyně je poměrně těžká na trávení, avšak přesto byste měli ochutnat 5 pokrmů, která Češi považují za vlastní, i když některá tak původní nejsou.
Hovězí polévka s játrovými knedlíčky
Jednoznačně nejoblíbenější polévka v celé České republice. Pokud Vás někdo bude chtít uctít polévkou, tak velice pravděpodobně připraví právě hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi.
Vepřo knedlo zelo
Za národní pokrm, přestože má původ v Bavorsku, lze označit tuto českou klasiku. Pokrm, kde samotný název v sobě obsahuje základní složky jídla, ochutnal stoprocentně každý Čech.
Svíčková na smetaně
Toto slavnostní jídlo je zmíněno již v první české kuchařce vydané v roce 1826. Základními složkami tohoto pokrmu je hovězí maso, omáčka z kořenové zeleniny a smetany a houskovými knedlíky.
Chlebíčky
Specifikum, které naleznete pravděpodobně jen v České republice, se jmenuje „Chlebíček“. Na rozkrájenou veku dávají Češi všechno možné. Je to jakýsi druh bagety, akorát se bageta neplní, ale suroviny se dávají navrch. Existuje nepřeberné množství a variant. Pokud tedy na typické české chlebíčky narazíte, neváhejte je ochutnat.
Buchty
Češi mají dlouhou tradici v pečení buchet, která sahá až do doby, kdy lidé objevili působení kvasinek a vzduchu. Buchty jsou plněné nejčastěji mákem, povidly, tvarohem a švestkami.
Praha, kompletní průvodce
Nezapomeňte také prozkoumat město Praha, které je hlavním městem Česka.
Přejít na průvodce Praha