Nejlepší divadla v Praze

Chcete vyrazit v Praze za kulturou a nevíte kam? Poradíme Vám. Koncerty vážné hudby a operní představení se v Praze těší velké oblibě nejen u místních, ale i u návštěvníků metropole. Nabízíme výběr těch nejlepších míst.

Národní divadlo

Jednou z nejvýznamnějších staveb v zemi je Národní divadlo. Poprvé se otevřelo roku 1881 a po pouhých dvou měsících divadlo částečně vyhořelo. Byla to katastrofa pro celý národ, a tak za pouhých 47 dní přispělo 45% obyvatel Prahy celkovou částkou milion zlatých na obnovu. Hezký příběh, že?

Stavovské divadlo

Stavovské divadlo, dříve zvané Nosticovo divadlo, je druhou scénou Národního divadla, kde působí opera i činohra. Do povědomí vzešlo díky W. A. Mozartovi, který zde v roce 1787 osobně dirigoval svou operu Figarova svatba a později i operu Don Giovanni, kterou pro Prahu složil.

Více informací

Státní opera

Státní opera, která se v letech 1948–92 nazývala Smetanovo divadlo, je od roku 2012 součástí Národního divadla. Státní opera Vám repertoárově nabízí Operu a Balet. 5. ledna 2020 byla slavnostně dokončena rekonstrukce divadelní budovy.

Více informací

Divadlo na Vinohradech

Divadlo na Vinohradech, jehož budova byla postavena v letech 1905 – 1907, je stálicí pražské divadelní scény. Divadlo nabízí klasické činohry, které cílí spíše na konzervativnější publikum.

Více informací

Hudební divadlo Karlín

Hudební divadlo Karlín je jedním z nejstarších a nejkrásnějších pražských divadel, které je aktuálně také druhým největším. Hudební divadlo Karlín je muzikálovou a operetní scénou českých i světových autorů s živým orchestrem.

Více informací
Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Česko, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Česko, ve kterém se město Praha nachází.

Přejít na průvodce Česko