Kina v Kodani

Na rozdíl od mnoha jiných měst nejsou filmy v Kodani dabovány, ale jsou vysílány s titulky. Pro návštěvníky Kodaně, kteří nedisponují místním jazykem je to tak skvělá příležitost užít si večer v Kodani v kině. Dánské hlavní město nabízí spoustu možností pro všechny chutě. Ať už hledáte nezávislý film nebo největší kino ve městě, vše tu najdete. Stačí si jen vybrat.

Palads Teatret

Palads Teatret se svými 17 hledišti a více než 2 000 místy nabízí spoustu možností pro milovníky filmů v Kodani. Jde o historické kino, které poprvé otevřelo své brány v roce 1918. Je jedním z nejstarších kin ve městě, které díky rekonstrukci nyní nabízí moderní zvukové a obrazové vybavení. Jeho pastelová fasáda přitahuje pozornost návštěvníků a díky tomu je jednou z nejkrásnějších budov ve městě.

Grand Teatret

Grand Teatret stojí na stejném místě v centru Kodaně již více než 100 let a stále je považováno za jedno z nejvýznamnějších kulturních center ve městě. Od prvních let je Grand Teatret známé pro promítání uměleckých filmů a premierování filmů, které lze považovat za kontroverzní nebo provokativní. Se šesti nedávno zrekonstruovanými kinosály a útulnou kavárnou, která pořádá různé akce se zavedenými a začínajícími umělci, je Grand Teatret považován za jedno z nejlepších v Kodani a v roce 2006 získalo cenu Europa Cinemas za nejlepší programování.

Vester Vov Vov

Vester Vov Vov je ideální kino pro ty, kteří dávají přednost evropskému filmu, nezávislým filmům a dokumentům před filmy mainstreamovými a blockbusterovými. Renomované umělecké kino s kavárnou bylo otevřeno v roce 1975 v bývalé kodaňské čtvrti Vesterbro. Vester Vov Vov, je obklopeno hipster kavárnami a restauracemi a je považováno za cinephile's han­g out.

Cinemateket

Cinemateket se nachází v centru města a je jedním z nejlepších cílů pro milovníky kin, kteří chtějí prozkoumat umění prostřednictvím filmové literatury, plakátů a národních fotografií. Skutečnost, že mnoho ze 70 filmů, které se každý měsíc promítají ve třech sálech Cinemateket, mají anglické titulky, je první volbou pro cizince, kteří nevládnou dánským jazykem. Cinemateket je také známý svými promítáními pod širým nebem, které se každoročně v srpnu konají v King's Garden par­ku.

Gloria Biograf

Lidé, kteří stojí za kinem Gloria, se snaží nabídnout svému publiku jedinečný zážitek. Nejen, že promítají mezinárodně uznávané filmy, ale pořádají také speciální akce s filmovými režiséry a dalšími odborníky na kinematografii, kteří hovoří o sedmém umění, zatímco publikum má čas klást otázky a vyvolat rozhovor o umění a kině. Po filmu si hosté Glorie obvykle vychutnávají sklenici vína nebo kvalitního piva ve vstupní hale kina.

Park Bio

Park Bio se nachází ve starém divadle. Díky široké škále žánrů je jediná obrazovka kina neustále používána, někdy i pro filmy ve 3D.

Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Dánsko, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Dánsko, ve kterém se město Kodaň nachází.

Přejít na průvodce Dánsko