Divadla v Paříži

Francouzi a Pařížané zvlášť, byli odjakživa zvyklí vyplňovat svůj volný čas návštěvami divadelních představení a vždy to pro ně bylo důležitou součástí jejich kulturního života. Nabízíme přehled významných divadel, ale také několika menších, která dle místních obyvatel stojí za návštěvu.

Le Moulin Rouge

Moulin Rouge je kabaretní divadlo, které je ikonické pro Paříž. Poprvé bylo otevřeno v roce 1889, ale vyhořelo v roce 1915. O několik let později byly zbytky divadla obnoveny do své bývalé slávy a stojí dodnes. O tomto divadle jste pravděpodobně slyšeli několikrát v životě. Pokud jste nikdy neviděli film Moulin Rouge od Baz Luhrmanna, čeká Vás opravdový zážitek, abyste jej mohli poprvé zažít v reálném životě.

Opéra Garnier

Opéra Garnier, která je také nazývána jako Palais Garnier, je jedním ze dvou operních domů v Paříži, které využívá Opéra national de Paris. Divadlo bylo poprvé otevřeno v roce 1875. V současné době zde naleznete baletní představení a klasickou operu.

Le Théatre du Chatelet

Le Théatre du Chatelet s kapacitou přes 1900 míst, bylo otevřeno v roce 1862 a dnes slouží především pro operní představení a koncerty klasické hudby. Toto divadlo, které se nachází v samém srdci Paříže, má tendenci být velice rychle vyprodáno. Nejen, že se do tohoto divadla hrnou turisté, ale také místní obyvatelé se sem sjíždí ze všech stran.

Odéon Theatre

Théâtre de l'Odéon s kapacitou 800 míst bylo otevřeno v roce 1782 a je jedním ze šesti národních divadel ve Francii. Zároveň se řadí k nejstarším divadlům v celé Evropě. Divadlo naleznete u nejsevernějšího vchodu do Jardin du Luxembourg.

Théâtre de la Gaîté-Montparnasse

Théâtre de la Gaîté-Montparnasse je soukromé divadlo, jehož budova je od roku 1984 chráněná jako historická památka. Toto divadlo s kapacitou 400 míst prošlo v průběhu let řadou rekonstrukcí, aby svou finální podobu získalo v roce 2003.

La Grande Comedie

La Grande Comédie je pařížské divadlo založené v roce 2005, které nabízí dva sály. Divadlo se během své poměrně krátké existence stalo skutečným chrámem pařížského humoru, a to díky kvalitnímu komediálnímu programu a proslulosti umělců, kteří zde vystupují.

Chez Michou

Cabaret Michou je kabaret v Paříži v charizmatické čtvrti Montmartre. Kabaret byl otevřen v roce 1956 a úspěch je tu stále každý večer.

Le Trianon

Le Trianon je divadlo a zároveň koncertní sál. Nachází se na úpatí kopce Montmartre v 18. okrsku.

Théâtre Mogador

Théâtre Mogador se s kapacitou téměř 2000 míst řadí k největším divadelním sálům ve městě. Je to jedno z větších divadel v Paříži. Hlediště je strukturováno ve třech úrovních a nabízí honosný interiér. V produkci na Vás čekají známé a světové muzikály.

Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Francie, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Francie, ve kterém se město Paříž nachází.

Přejít na průvodce Francie