Divadla v Lisabonu

Portugalská metropole má dlouhou divadelní tradici. Koná se zde velké množství filmových, divadelních i baletních akcí, a tak je mnohdy těžké se v nabídce zorientovat a vybrat ta správná místa. Proto vám nabízíme místa, která dle místních stojí za návštěvu.

Teatro Nacional Dona Maria II

Toto neoklasicistní divadlo, které bylo otevřeno v roce 1846, v roce 1964 vyhořelo, a tak muselo být znovu postaveno a otevřeno v roce 1978. Nemusíte se bát, že byste si představení neužili, jelikož většina her je opatřena anglickými titulky.

Teatro Nacional de São Carlos

Tento dům opery, který byl původně zničen zemětřesením v roce 1755, nabízí bezchybnou akustiku. Výzdoba je v rokokovém stylu a zvenčí se podobá slavné milánské opeře La Scala.

Teatro São Luíz

Teatro São Luíz, které bylo otevřeno v roce 1894 pod názvem Teatro Dona Amelia, je aktuálně jedno z nejvýznamnějších lisabonských uměleckých míst. Po rozšíření a rekonstrukci v roce 1998 nabízí řadu kulturních aktivit.

Teatro do Bairro

Teatro do Bairro, které se nachází ve čtvrti Bairro Alto, se nachází v budově bývalé tiskárny. Od roku 2011 je zde divadelní a kulturní centrum s hledištěm pro sto diváků. Teatro do Bairro nenabízí jen divadelní představení, ale také kino i živou hudbu s představení­mi fado.

Teatro Politeama

Teatro Politeama místní označují jako lisabonskou Broadway, jelikož je divadlo vyhlášené právě svými muzikály. Divadlo bylo postaveno v roce 1913 a v současné době bývají představení velice často vyprodaná. Nakupujte tak vstupenky s předstihem.

Teatro Camões

Teatro Camões je sídlem Národního baletního souboru. Nabízí řadu představení, ale také mnohé aktivity. Dokonce v nabídce najdete taneční kurzy pro profesionály i lekce pro dospělé.

Coliseu dos Recreios

Coliseu dos Recreios je víceúčelové hlediště s více než 125letou historií. V historii se zde konaly nejen největší cirkusy, ale také operní představení či koncerty. Pokud toužíte v Lisabonu po kultuře, koukněte se zde do programu.

Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Portugalsko, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Portugalsko, ve kterém se město Lisabon nachází.

Přejít na průvodce Portugalsko