Kino v Paříži

K francouzskému filmovému odvětví Vás může navést asi nejznámější herec Gérard Depardieu, či populární a oblíbené snímky Amélie z Montmartru nebo Nedotknutelní. Po Paříži je rozšířená síť kin CinemaCity nebo CineStar, ale i zde naleznete řadu uměleckých kin. Pojďme se podívat na výběr, který nám doporučili samotní Pařížané.

Le Grand Rex

Kino Le Grand Rex je jedním z největších kin v Evropě, které nabízí 2800 sedadel a plátno o ploše 252 metrů čtverečních. Filmy jsou zde většinou dabovány ve francouzštině, čili je převážně určeno pro místní či plynně mluvící francouzštinou. Místo konání také pořádá koncerty, komediální večery a další kulturní akce.

Le Balzac

Le Balzac je jedno z nejúžasnějších kin v Paříži s nádherným hledištěm ve stylu Art Deco, jehož historie sahá až do roku 1935. Toto kino si oblíbily nezávislé artové filmy.

Max Linder Panorama

Max Linder Panorama je starší nezávislé kino, které nabízí úžasnou atmosféru a kde se budete cítit útulně.

Gaumont Alésia

Program kina Gaumont Alésia se zaměřuje na nejnovější tituly, a to nejen holly. Nenajdete zde jen hollywoodské filmy, ale také francouzskou filmovou produkci. Kino Gaumont, které bylo dokončeno v roce 2016, žije ve dne i v noci.

La Géode

La Géode je zrcadlová kopule, která je domovem kina IMAX. Toto kino poskytuje nejnovější špičkové technologie.

MK2 Bibliotheque

Zde narazíte na velké kino s několika sály, které nabízí nejnovější kasovní trháky. Využít zde můžete také několik restaurací.

Le Brady

Le Brady je artové kino staré přes šedesát let, které prošlo v roce 2009 rozsáhlou rekonstrukcí. Nabízí dva promítací sály s kapacitou 100 a 39 osob. Jeho současný program filmů je vyvážený mezi podporou produkce současných tvůrců a klasikami minulých let.

Studio 28

Kino se nachází na malé ulici na cestě do Sacre Coeur a poskytne Vám atmosféru starého kina s přátelským personálem.

Cinéma du Panthéon

Cinéma du Panthéon je držitelem titulu nejstaršího dochovaného a fungujícího kina v Paříži. Bylo otevřeno v srdci Latinské čtvrti v roce 1907. Nabízené filmy mají tendenci být mezinárodní a nádherně temné.

Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Francie, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Francie, ve kterém se město Paříž nachází.

Přejít na průvodce Francie