Kino v Londýně

Návštěva kina nepatří k tradičním turistickým atrakcím. Pokud však v Londýně toužíte po shlédnutí nějakého kina, nechali jsme si poradit od místních tipy na jejich oblíbené a něčím zajímavé kinosály. Podívejte se na pár tipů.

Ritzy cinema Brixton

Jeden z nejstarších filmových paláců v Londýně (původně otevřený v roce 1911) vytváří rovnováhu mezi nejnovějšími filmovými trháky i nezávislými snímky, festivalovými přehlídkami i nočním promítáním.

Více informací

The Phoenix Cinema

Toto nádherné kino s jedním promítacím plátnem se může hrdě pyšnit označením nejstaršího kina v Londýně. Nachází se na severu města a bez přerušení funguje 110 let. Od roku 1985 je místní komunitou spravováno jako charitativní činnost. The Phoenix Cinema nabízí kombinaci nezávislých a zahraničních filmů a režiséři si jej pro jeho tradiční vzhled, který připomíná spíše divadlo, vybírají pro premiéry svých novinek.

Electric Cinema

Kino Electric Cinema bylo zrekonstruováno, a tak si nyní můžete vychutnávat filmové novinky v luxusních kožených křeslech s kašmírovými pokrývkami a službou číšníků, kteří Vám donesou drink přímo k Vašemu místu. Sedadla v první řadě byla dokonce vyměněna za šestici sametem lemovaných manželských postelí. Nejromantičtější kino najdete v londýnské čtvrti Notting Hill, díky čemuž se také částečně přesunete do zamilované komedie s Julií Roberts a Hugh Grantem.

Everyman Hampstead

Kino patří pod řetězec Everyman. Hned po příchodu do obou sálů, ve kterých můžete film sledovat, Vás určitě zaujme neobyčejný klenutý strop, který se během promítání zabarví do klidných barevných světel.

Více informací

Prince Charles

Legendární kino Prince Charles se nachází v centru Londýna a jeho jednoduchým heslem je: „Pokud to můžeme pustit, tak to pustíme.“ A drží se ho! Konají se zde 22hodinové maratony Harryho Pottera, festivaly hororových filmů, ale určitě sem můžete zajít i na premiéru nějaké filmové novinky. Oblíbené kino režiséra Quentina Tarantina je na Londýn nečekaně levné.

Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa