Kina v Lisabonu

Portugalci jsou milovníky filmů. Pokud si i vy chcete zajít v Lisabonu na nějaký film, nabízíme vám přehled těch nejlepších a nejzajímavějších kin v tomto městě. Od nejmodernějších až po stylové artové kinosály. Výběr je jen na vás.

Cinema São Jorge

Kino Cinema de São Jorge, které bylo postaveno v 50. letech 20. století, je tradiční art kino, kde se kromě klasických filmů dočkáte i různých dokumentů a dokonce i čtené poezie.

Cinemateca

Cinemateca je prostor, kde se mísí kino, divadlo, muzeum i kavárna. Samotné kino funguje od roku 1948 a vy si tak můžete filmové trháky užít v krásném secesním prostředí. Pro umocnění zážitku pak můžete vyrazit do muzea, které mapuje průběh historie kinematografie.

Cinemas NOS

Kina NOS patří v Lisabonu k nejlepším a nejoblíbenějším kinům. Najdete je po celém městě. Pokud tedy toužíte po moderním komplexu kin s řadou promítacích sálů, jste na správném místě.

Cinema Ideal

Cinema Ideal je malé kino s jedním promítacím plátnem ve čtvrti Bairro Alto. Hlavním poselstvím tohoto kina je udržovat při životě klasické filmy, avšak i zde občas narazíte na nejnovější trhák. Pátky a soboty bývají velmi brzy vyprodané.

UCI Cinema

Kino UCI najdete hned vedle parku Eduarda VII. uvnitř malého obchodního centra. Kino promítá převážně filmové novinky z Evropy i z USA. Kino nabízí příjemnější ceny než mají mainstreamová kina.

Cinema City

Už samotná budova býčí arény s arabskou architekturou stojí za návštěvu. Moderní kino nabízí aktuální filmové trháky, které najdete v každém jiném běžném kině.

Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Portugalsko, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Portugalsko, ve kterém se město Lisabon nachází.

Přejít na průvodce Portugalsko