Kina ve Vídni

Kina sice nepatří mezi nejvyhledávanější turistické cíle ve Vídni, pokud vás ale místo divadelních představení láká spíše zhlédnutí nějakého filmu, přinášíme vám tipy na některá vídeňská kina, která můžete navštívit.

English Cinema Haydn

Jak už název napovídá, v English Cinema Haydn se promítají filmy v angličtině, pokud tedy neumíte německy, bude to pro vás to pravé. Kino nabízí čtyři plátna, promítá nejnovější filmy v 2D i 3D a k filmu si můžete vybrat ze široké škály občerstvení.

URANIA Kino

Kino URANIA si návštěvníci chválí zejména proto, že obvykle nebývá tak plné jako jiná velká kina. K filmu si můžete dát občerstvení či kávu z přilehlé kavárny. Filmy se ovšem obvykle promítají v němčině, což může být problém pro ty, kteří ji neovládají.

Apollo Imax

K větším vídeňským kinům se řadí také Apollo Imax. Promítá nejnovější filmy obvykle v němčině, ale pokud budete mít štěstí, můžete narazit i na anglicky dabované filmy. Vychutnat si můžete jak klasickou 2D, tak i 3D podívanou.

Admiral Kino

Vídeňské Admiral Kino oceňují návštěvníci především pro jeho oldschool atmosféru, která vás přenese zpátky v čase. Řadí se mezi menší a útulnější kina, čímž mezi ostatními vídeňskými kiny v dobrém smyslu vyniká. Obvykle promítá filmy v němčině, ale můžete v něm narazit také například na italsky dabované filmy.

Gartenbaukino

Gartenbaukino mezi ostatními vídeňskými kiny trošku vyčnívá. Pochází ze 60. let minulého století a je v současné době posledním velkým jednosálovým kinem ve Vídni. Premiéru zde mělo spoustu slavných filmů. Návštěvníky do něj láká zejména osobitá atmosféra a velká rozmanitost promítaných filmů.

Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Rakousko, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Rakousko, ve kterém se město Vídeň nachází.

Přejít na průvodce Rakousko