Nejlepší divadla v Amsterdamu

Přehled divadel, která byste při touze po kultuře neměli v Amsterdamu minout, nabízíme v následujícím krátkém přehledu.

National Opera & Ballet

Jedno z nejdůležitějších míst umění se nachází v komplexu budov Stopera, ve kterém mimo jiné sídlí i amsterdamská radnice. Nizozemská národní opera a balet je domovem tří institucí a to Nizozemské Národní Opery, Nizozemského Národního Baletu a Baletního orchestru. Divadlo se nachází na břehu řeky Amstell v jedné z nejstarších částí města.

Více informací

Stadsschouwburg

Při vstupu na náměstí Leidseplein nelze přehlédnout nápadnou novorenesanční architekturu Městského divadla. Tím spíše, že pouliční muzikanti využívají skvělé akustiky pasáže před budovou. Městské divadlo je domovem divadelní skupiny Toneelgroep Amsterdam, jedné z nejvlivnějších divadelních společností v Nizozemsku.

Více informací

Divadlo Amsterdam

Divadlo Amsterdam je vcelku nová vzdušná stavba se skleněnými stěnami, která vyrostla v roce 2014 na nábřeží v amsterdamské čtvrti Westelijke Houthavens jako domov pro kritiky oceňovanou divadelní hru “ANNE,” zabývající se životem Anny Frankové.

Více informací

Boom Chicago

Boom Chicago je domovem všech komediantů Amsterdamu. Jestli toužíte po zasmání nebo potřebujete něčím rozjasnit deštivé holandské dny, zamiřte do této komediální instituce. Téměř každý večer jsou zde představení a vybírat můžete z bohatého programu.

Více informací
Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Nizozemsko, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Nizozemsko, ve kterém se město Amsterdam nachází.

Přejít na průvodce Nizozemsko