Nejlepší kina v Amsterdamu

Chcete vidět film na velkém plátně při návštěvě Amsterdamu? Pak si vyberte mezi následujícími kinosály.

Pathé Tuschinski

Kdybyste si měli vybrat jen jedno kino, které navštívíte, mělo by to být kino Tuschinski. Ne nadarmo se totiž honosí titulem nejúžasnějšího kina na světě. Interiér a exteriér, který si objednal Abraham Icek Tuschinski v roce 1921, kombinuje několik návrhů s velkým důrazem na Art Deco.

Více informací

EYE Filmmuseum

Moderní stavba, která vaše oko zaujme hned na první dobrou. Budova muzea nacházející se přes řeku naproti hlavnímu vlakovému nádraží byla navržena skupinou rakouských architektů, kteří jejím designem složili poctu filmu samotnému.

Více informací

De Filmhallen

De Hallen sídlí v přestavěné tramvajové vozovně a zahrnuje širokou škálu řemeslných obchodů, moderní průmyslově elegantní hotel, kolosální krytý food court a v neposlední řadě De Filmhallen, největší nezávislé kino v Nizozemsku.

Více informací

Studio/K

Toto komunitní centrum provozovné týmem nadšených studentů funguje jako umělecké kino, hudební místo, galeria a restaurace. Dva promítací sály jsou zaměřené na filmy mimo Hollywood, včetně kinematografii zemí jako Turecko, Maroko a Indie.

Více informací

FC Hyena

Butikové kino a restaurace tvoří perfektní místo pro milovníky filmu a dobrého jídla. Skvělý mix artových a populárních filmů promítaných na dvou plátnech je to, co ocení každý filmový divák. To všechno navíc z velmi příjemného posezení navozující pocit domova.

Více informací
Martin Všechovský

Autorem obsahu této stránky je Martin, spoluzakladatel tohoto webu. Jako vášnivý cestovatel přináší tipy a postřehy ze svých cest po celém světě.

Mapa

Nizozemsko, kompletní průvodce

Nezapomeňte také prozkoumat stát Nizozemsko, ve kterém se město Amsterdam nachází.

Přejít na průvodce Nizozemsko